AVAZ SAZNAJE

Detalji sukoba u Mostaru: Nakon policijske potjere, uhapšena tri lica iz Sarajeva

Nakon policijske potjere, oni su, rekao je Marić, slobode lišeni na području Bijelog Polja, sjeverno od Mostara

Policija spriječila sukoba. Bljesak

Piše: M. Smajkić

22.1.2022

Jedna osoba (2004) iz Mostara je povrijeđena u mostarskom naselju Balinovac gdje su pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona spriječili veći sukob dvije huliganske skupine.

Taj muškarac je, prema riječima Ljudevita Marića, glasnogovornika Uprave policije MUP-a HNK udaren automobilom u kojem su se nalazile tri osobe iz Sarajeva.

Nakon policijske potjere, oni su, rekao je Marić, slobode lišeni na području Bijelog Polja, sjeverno od Mostara. Povrijeđeni muškarac je kolima Hitne pomoći prevezen u CUM Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, a stepen povreda koje je zadobio, za sada je nepoznat.


Ovaj sukob se dogodio nakon prijateljske utakmice između Sarajeva i Ljubuškog, koja je odigrana u tom zapadnohercegovačkom gradu. Prema pisanju pojedinih medija, nekolicini navijača Sarajeva su oštećeni privatni automobili,a navodno, čula se i pucnjava.

Iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona se još nisu oglasili u vezi tih događaja.

Kako je došlo do sukoba u Mostaru, budući da su navijači Sarajeva bili pod policijskom pratnjom za sada je nepoznanica.

Navodno jedan dio njih se isključio sa magistralne ceste M-17 u mjestu Žitomislić te su se drugim pravcem dovezli do Mostara gdje ih je sačekala grupa navijača, kako se pretpostavlja Zrinjskog.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.