VELIKA TUGA

Beba koja je zadobila teže povrede u saobraćajnoj nesreći prebačena iz Banje Luke u Beograd helikopterom

Beba je u saobraćajnoj nesreći zadobila teške povrede, traumu glave i frakturu obe butne kosti, a prethodno je u UKC u Banjaluci transportovana iz KCUS-a Sarajevo, saopćeno je iz Helikopterskog servisa RS-a

Transport bebe stradale u saobraćajnoj nesreći. SRNA

S. S. / Srpskainfo

27.5.2022

Bebu od četiri mjeseca, koja je zadobila povrede u saobraćajnoj nesreći, iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) iz Banje Luke u Beograd uspješno su transportovali pripadnici Helikopterskog servisa RS-a, piše Srpskainfo.

Beba je u saobraćajnoj nesreći zadobila teške povrede, traumu glave i frakturu obe butne kosti, a prethodno je u UKC u Banjaluci transportovana iz KCUS-a Sarajevo, saopćeno je iz Helikopterskog servisa RS-a.

Vazdušni medicinski transport iz Sarajeva za Banju Luku obavljen je u prijepodnevnim satima u srijedu, 25. maja, dok je povrijeđena beba u Beograd, radi daljeg liječenja, transportovana jučer.

Iz Helikopterskog servisa su pojasnili da su, zbog ozbiljnosti povreda bebe, ljekari iz UKC RS-a donijeli odluku da se dijete transportuje u Beograd radi boljeg zbrinjavanja i daljeg toka liječenja.

- Uspješnom koordinacijom medicinskih timova iz svih medicinskih ustanova koje su bile uključene u zbrinjavanje povrijeđene bebe i zahvaljujući vazduhoplovno-tehničkom osoblju Helikopterskog servisa uspješno je izvršen i jučerašnji, veoma kompleksan i zahtjevan vazdušni medicinski transport - navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.