EKSPLOZIJA NA OTOCI

Bomba bačena na restoran supruge odbjeglog Adela Kabaša osumnjičenog za ubistvo Mehmeda Ramića

U eksploziji u tri sata u noći potpuno razoren restoran "Food Office"

Piše: B. C.

19.8.2022

U eksploziji koja je rano jutros uznemirila građane sarajevskog naselja Nova Otoka, u potpunosti je razoren restoran "Food Office" koji je prestao sa radom prije šest mjeseci.  Prostor je tada unajmila supruga dbjeglog Adela Kabaša (ranije Murtović) i u njemu otvorila restoran "Food Office" kojeg je zatvorila prije pola godine.

Rapisana međunarodna potjernica za Kabašem. Interpol

Za Kabašem je raspisana Interpolova potjernica zbog ubistva Mehmeda Ramića Meše u decembru prošle godine na raskrsnici u Pofalićima. 

Sumnja se da je Kabaš pobjegao u pravcu Srbije, jer su kamere snimile vozilo u kojem se dao u bijeg neposredno nakon ubistva.

Podsjećamo, rano jutros, oko 3 sata, na Novoj Otoci došlo je do eksplozije u sarajevskom restoranu "Food Office". Kako je za portal "Avaza" potvrđeno iz Operativnog centra MUP-a KS eksplozija se dogodila u ulici Džemala Bijedića.


- Aktivirana je nepoznata eksplozivna naprava. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. Pričinjena je materijalna šteta. Policija je na licu mjesta i u toku je uviđaj - rečeno je za portal "Avaza" iz Operativnog centra.

Kako nam je potvrđeno, objekat nije radio već nekoliko mjeseci i u njemu nije bilo struje, te ni kamere videonazora nisu radile.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.