PRONAĐEN I EKSPLOZIV

Akcija u bh. gradovima: Oduzeti oružje, novac i droga

Tom prilikom uhapšene su četiri osobe Ž. P. iz Šipova, D. P. iz Mrkonjić Grada, te S. M. i R. P. iz Banje Luke

Pronađeni i oduzeti predmeti. MUP RS

A. O.

1.2.2023

Operativnu akciju kodnog naziva "Fly" danas su proveli policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS i Policijske uprave Mrkonjić Grad.

Tom prilikom uhapšene su četiri osobe Ž. P. iz Šipova, D. P. iz Mrkonjić Grada, te S. M. i R. P. iz Banje Luke zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela iz oblasti neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Više predmeta oduzeto

Tokom pretresa na lokacijama koje koriste osumnjičeni, a koji su izvršeni na području Banje Luke, Mrkonjić Grada i Šipova, pronađeno je i oduzeto više predmeta.

Tom prilikom oduzeti su startni pištolj, vojnički bajonet, određena količina municije, oružje, ručna bomba, određena količina TNT eksploziva, službene lisice, mobilni telefoni, određena količina kokaina, vage za precizno mjerenje, snimač video nadzora, veća količina novca, kao i drugi dokazi koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Saradnja policija 

Po naredbama Okružnog suda Banja Luka, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka ova akcija je sprovedena, u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS, Upravom policije, jedinicom žandarmerije-konjica i službeni psi, i Policijskom upravom Banja Luka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.