U KANDŽAMA MAFIJE

Kavački klan počeo da angažuje djevojke za učešće u likvidacijama: Šta je Azra radila?

Njihove uloge su najčešće praćenje i pregovori sa žrtvom, a motivi ljubav, novac i želja da pripadaju opasnoj grupi, dodaje Radenković

Azra Šabanović: Učestvovala u slučaju. Facebook

A. O. / Kurir.rs

16.3.2023

Maloljetnica (17) i državljanka Bosne i Hercegovine Azra Š. (21) uhapšene su zbog sumnje da su bile saučesnice u ubistvu Ranka Radoševića (54), zvanog Ranko Eskobar, prije sedam dana u beogradskom naselju Rušanj, a sumnja se da su radile po nalogu pripadnika kavačkog klana.

Ubistvo Eskobara

Ranko Eskobar označavan je kao jedan od vođa nikšićkog klana i čovjek blizak "škaljarcima" i ubijenom vođi te grupe, Jovanu Vukotiću. Odatle i sumnja da su maloljetnica, Azra i još tri mladića za njegovo ubistvo trebali da budu nagrađeni od  "kavčana".

Prema saznanjima Kurira, njih dvije su, zajedno s odbjeglim Markom Pjanovićem iz Brčkog, namamile Radoševića na sastanak na koji su umjesto njih došle ubice, zbog čega su uhapšeni Stefan Z. (28) i Luka V. (26) kao direktni izvršioci.

- Azra i Marko, koji su u ljubavnoj vezi, pretvarali su se da su kupci automobila, pošto je žrtva prodavala automobil. Bili su dan ranije na Eskobarovom placu polovnih vozila, kao zainteresovani kupci te, navodno, dogovorili kupovinu Volkswagena. Sutradan su u zakazano vrijeme za kupoprodaju, na pumpu umjesto njih dvoje došli egzekutori - navodi sagovornik Kurira iz istrage, a kako dodaje sumnja se i da se maloljetnica s njim prethodno dopisivala u vezi sa autom.

Uhapšena u domu

Kako je Kurir već pisao, Stefan i Luka su uhapšeni u iznajmljenom stanu na dan na Novom Beogradu, a s njima je bila i maloljetnica (17), dok je Azra Š. uhapšena po potjernici u studentskom domu u Sarajevu, što je i potvrđeno. Ona, inače, studira jedan državni fakultet u Sarajevu.

Maloljetnica je saslušana u ponedjeljak i ona je detaljno iznijela svoju odbranu, a saslušanje Azre Š. se očekuje danas. Na teret im se stavlja saučesništvo u ubistvu.

One, međutim, nisu jedine djevojke koje je kavački klan, kako se sumnja, koristio za najteža krivična djela, likvidacije.

Iskorištavanje žena 

- Žene su i ranije često iskorištavane za poslove neke kriminalne organizacije, jer su za to pogodne, a njima je uglavnom privlačno da budu okružene "opasnim momcima". Međutim, te mlade žene su često i najslabija karika - objašnjava za Kurir Dejan Radenković, nekadašnji visoki funkcioner MUP-a.

Prema njegovim riječima, određeni klan, a vjerovatno i "kavački", smatra da je bezbjedniji ako ženi da zadatke u vezi s planiranim ubistvom.

- Njihove uloge su najčešće praćenje i pregovori sa žrtvom, a motivi ljubav, novac i želja da pripadaju opasnoj grupi - dodaje Radenković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.