SIPA JE UHAPSILA

Pitali smo bosanski restoran u Dubaiju je li Naida Mehanović bila menadžer: Ovo je njihov odgovor

Možete kontaktirati našeg menadžera, rečeno nam je nakon prvog razgovora

Naida Mehanović. Instagram

E. T.

1.6.2023

Naida Mehanović uhapšena je u jučerašnjoj akciji SIPA-e u Sarajevu, te je danas predata u nadležnost Tužilaštva KS. S njom je uhapšena i Ajša Ramić. 

Posljednjih nekoliko sedmica Naida Mehanović je boravila u Dubaiju s prijateljicom. Kako je kazala prijateljima, dobila je posao menadžera u jednom restoranu s bosanskom kuhinjom. 

Bila na listi Mirsada Hadžikadića

Kontaktirali smo spomenuti restoran u Dubaiju uz pitanje da li je Naida Mehanović radila, odnosno bila njihov menadžer.

- Ja bih mogla da vam dam kontakt našeg menadžera, pošto je ovo linija za call centar. Nisam u mogućnosti da vam dam informaciju putem ove linije. Možete kontaktirati našeg menadžera – rečeno nam je nakon prvog razgovora s jednom uposlenicom, koja je govorila na bosanskom jeziku. 

Broj od menadžera ili uprave nismo dobili niti nakon drugog razgovora.

- Nažalost, ne možemo dati nikakvu izjavu. Nažalost, ne možemo dijeliti kontakte naših menadžera – kazala nam je uposlenica.

Zarobile djevojku

Podsjetimo, Naida Mehanović bila je predsjednica bivšeg Vijeća mladih KS koje je ukinuto, a bila je i deseta na listi za Skupštinu Kantona u sklopu koalicije "Država", koju su činili Platforma za progres i Nezavisni blok..

Naida Mehanović tereti se za trgovinu ljudima, ali i navođenje djevojaka na prostituciju. Prema navodima iz istrage Naida i Ajša su u jednom stanu držale zarobljenu djevojku koju su podvodile. Pasoš te djevojke pronađen je u Naidinom stanu.

Ajša Ramić koja je javnosti poznata po prevarama s američkim vizama. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.