"AVAZ" SAZNAJE

Ispunjene sve zakonske pretpostavke: Azra Šabanović bit će izručena Srbiji

Studentica iz Brčkog sumnjiči se za pomaganje u ubistvu Ranka Radoševića Eskobara 9. marta u Beogradu

Šabanović: Određen joj ekstradicioni pritvor. Printscreen

9.6.2023

Kako "Avaz" saznaje, ispunjene su sve zakonske pretpostavke za izručenje Azre Šabanović iz Brčkog pravosudnim organima Srbije te se očekuje da bi ekstradicija mogla biti izvršena u narednom periodu.

Uhapšena u Domu

Prema naredbi o provođenju istrage Višeg suda u Beogradu, Srbija potražuje Šabanović zbog sumnje da je učestvovala u pomaganju u ubistvu Ranka Radoševića u Beogradu.

Šabanović se, prema rješenju Suda BiH, trenutno nalazi u ekstradicionom pritvoru koji može trajati najduže do septembra ove godine.

Uhapšena je u Studentskom domu Bjelave u Sarajevu 14. marta, i to po potjernici Interpola Beograd.

Navodna uloga

Potjernica je uslijedila nakon ubistva Ranka Radoševića (54) zvanog Eskobar 9. marta ove godine u beogradskom naselju Rušanj.

Prema pisanju srbijanske štampe, Šabanović je, navodno, zajedno s uhapšenim Markom Pjanovićem iz Bijeljine, koji je, navodno, prevozio ubice, bila u Beogradu i pomagala.

Pucano mu u leđa

U Beogradu su u „štek“ stanu uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Stefan Z. i Luka V. Noseći hirurške maske preko lica, obojica su, kako se sumnja, kada su ugledali Eskobara na parkingu benzinske stanice u Rušnju, izvadili pištolje i ispalili više projektila u njega dok je stajao ispred ulaza u kafić. Radošević je pobjegao u kafić, a za njim je ušao osumnjičeni Stefan Z. i ispalio mu nekoliko hitaca u leđa, usljed čega je oštećeni pao na pod.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.