POMAGANJE U UBISTVU

Određen pritvor studentici iz Brčkog Azri Šabanović

Iz pritvora u Sarajevu, pod pratnjom, prevezena u odjeljenje za potrage Policijske uprave za grad Beograd

Određen pritvor Azri Šabanović. Sud BiH

D. R.

11.7.2023

Azri Šabanović, studentici iz Brčkog, koja je osumnjičena za pomaganje u likvidaciji Ranka Radoševića Eskobara, a kojoj se na teret stavlja krivično djelo - teško ubistvo, Viši sud u Beogradu odredio je pritvor.

- Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je dana 11.07.2023. godine donio rješenje kojim je ostavljeno na snazi rješenje od 13.03.2023. godine kojim je prema okrivljenoj A. Š. određen pritvor, koji joj se računa od dana 10.07.2023. godine, kada je lišena slobode i koji joj po navedenom rješenju može trajati najduže do 09.08.2023. godine. Pritvor je prema okrivljenoj određen jer postoje okolnosti koje ukazuju na to da će se okrivljena, u slučaju boravka na slobodi, kriti ili dati u bjekstvo, kao i uslijed postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo. Okrivljenoj A.Š. na teret se stavlja izvršenje krivičnog djela Teško ubistvo pomaganjem. Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom vijeću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja - saopćio je Viši sud u Beogradu.

Ona je, inače, iz pritvora u Sarajevu, pod pratnjom, prevezena u odjeljenje za potrage Policijske uprave za grad Beograd, pa je nakon toga prebačena u Okružni zatvor, poznatiji kao CZ.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.