POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Mjesec nakon ranjavanja Timura Keketovića: Ibrahim Miladin pušten na slobodu

Sud je odbio prijedlog za produženje pritvora, kazao je za "Avaz" advokat Senad Kreho

Privođenje Ibrahima Miladina. Avaz

22.7.2023

Općinski sud u Sarajevu odbio je prijedlog za produženje pritvora Ibrahimu Miladinu, bivšem specijalcu FUP-a koji je prije mjesec uhapšen zbog ranjavanja Timura Keketovića ispred hotela "Evropa", potvrdio je za "Avaz" advokat Senad Kreho koji zastupa Miladina.

Miladin nije osuđivan

- Sjednica je održana u srijedu. Tužilac je ovoga puta, pored opasnosti od uticaja na svjedoke, zatražio produženje pritvora i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, ali je to Sud odbio, jer bi to bilo na štetu Miladina koji nije osuđivan i koji je legalno posjedovao pištolj. Određene su mu mjere zabrane sastajanja, te se dva puta mora javljati policiji - kazao je za "Avaz" Kreho.

Miladin, koji se tereti za izazivanje opće opasnosti i nanošenje teških tjelesnih povreda, prije mjesec je u sudnici kazao da mu je žao što je došlo do pucnjave, ali i da je "bio u opasnosti".

- Keketović je udario mog poznanika koji je sjedio sa mnom za istim stolom. Vidio sam da su bili naoružani a svi znamo ko su te osobe. Bio sam u opasnosti. I nije tačno da su bili tu maturanti. Kada se to desilo nikoga nije bilo tu, nije mi bila namjera izazvati opasnost - kazao je Miladin prije mjesec na sjednici.

Postoji videonadzor

Kreho je tada rekao da postoji videonadzor na kojem se vide svi detalji.


- Snimci su oduzeti i na njima se vidi kako Nermin Solaković sa Timurom Keketovićem dolazi na motoru, prilazi stolu gdje sjedi moj branjenik i udara njegovog poznanika. Prije toga se uredno pozdravio sa Miladinom, objasnio je Kreho navodeći da je sve suprotno od onoga što tvrdi Tužilaštvo KS-a u svom prijedlogu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.