PREUZIMANJE OBJEKTA

Na Igmanu svečano potpisan certifikat između Delegacije EU i mendžmenta KPZ Sarajevo

Izgradnjom najsavremenije pritvorske jedinice na Balkanu riješen problem manjka pritvorskih mjesta

Delegacija EU i mendžemnt KPZ Sarajevo. Avaz

B. C.

6.9.2023

Postupajući po prethodno odrađenoj dinamici u prostorijama novoizgrađenog objekta KPZ-a Sarajevo na planini Igman kod Blažuja, održano je svečano potpisivanje „PAK“- Certifikata o privremenom preuzimanju objekta između Delegacije Evropske unije u BiH i KPZ Sarajevo uz učešće pravnog lica „Safage“ delegiranog ispred Delagacije EU.

Bitan dokument

Delegacija Evropske unije je ovom prilikom istakla i pohvalila menadžment Kaznenopopravnog zavoda Sarajevo na čelu s direktorom Farukom Zubčevićem čije su aktivnosti doprinjele i rezultirale potpisivanju ovog dokumenta, bitnog ne samo za KPZ Sarajevo i Ministarstvo pravde Federacije BiH, nego i za kompletno pravosuđe u BiH.

Ovim projektom izgradnje najsavremenije pritvorske jedinice na Balkanu sukladno svim normama i pravilima EU koji tretiraju predmetnu oblast izvršenja kaznenih sankcija, potpuno je regulisan konstantan problem manjka mjesta za pritvor za sve sudove u Sarajevu kao i za Sud BiH.

S današnjeg potpisivanja dokumenta. Avaz

Ustupljene stare prostorije

Prostorije u ulici Branilaca Sarajeva broj 8. ustupljene su Kantonalnom i Općinkom sudu Sarajevo, te Sudskoj policiji radi proširenja njihovih također nadostajućih kapaciteta što ovom projektu daje veliki značaj. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.