PRITVOREN ZBOG NASILJA

Drogiran nožem izbo svog djeda, baku posjekao komadom polomljenog tanjira

Sud na Sokocu potvrdio optužnicu

Sud na Sokocu potvrdio optužnicu. Avaz

B. C.

5.10.2023

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu nakon provedene istrage, podiglo je optužnicu protiv Danijela Remića (21) zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici. Optužnicu je potvrdio osnovni sud u Sokocu.

Napad porodičnoj kući 

Optužnicom se Danijelu Remiću stavlja na teret da je 30.08.2023. godine, u popodnevnim sati na području općine Istočna Ilidža u porodičnoj kući na adresi Mladička primjenom nasilja, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio spokojstvo, tjelesni integritet i duševno zdravlje svoga djeda R.B. i svoje bake R.G.

- Istima je uputio riječi prijetećeg sadržaja „Ja ću vas sve ubiti ako mi odmah ne date novac“, da bi potom pod uticajem opojnih droga polupao stvari po kući, nakon čega je fizički napao svoga djeda R.B. hladnim oružjem, nožem uslijed čega je zadobio povrede u vidu ubodne rane u predjelu lijeve nadlaktice, a zatim fizički napao svoju baku R.G. na način da joj je pomoću komada polomljenog tanjira i tom prilikom joj nanio povrede u vidu otvorene rane lijeve nadlaktice, nagnječena lijeve nadlaktice - navodi se u saopćenju Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Pritvor do izricanja presude

Odlučujući o prijedlogu okružnog javnog tužioca, vijeće Osnovnog suda u Sokocu, donijelo je rješenje kojim se protiv osumnjičenog, nakon potvrđivanja optužnice, produžava pritvor i može trajati do izricanja prvostepene presude, a najduže 1 (jednu) godinu, s tim da će sud vršiti kontrolu opravdanosti daljeg trajanja pritvora svaka 2 (dva) mjeseca, računajući od dana donošenja posljednjeg rješenja o produženju pritvora.

Optuženom Remić Danijelu pritvor se produžava iz razloga predviđenih članom 197. stav 1. tačka v) Zakona o krivičnom postupku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.