NEGIRA KRAĐU

Osumnjičeni za pljačku u Austriji tvrdi: S ruke su mi skinuli stari sat, u autu su našli pokvareni Rolex koji vozam tri godine

U Sudu BiH imam suđenja za ratni zločin, oduzet mi je pasoš i jednom dnevno sam se javljao policiji, kaže Manojlović

Municija i satovi koji su oduzeti. MUP RS

B. C.

11.11.2023

Redakciji “Dnevnog avaza” obratio se Sava Manojlović protiv kojeg se u Sudu BiH , zajedno s još jednom osobom, vodi postupak za ratne zločine počinjene na području Ilijaša, a koji je krajem oktobra uhapšen u policijskoj akciji “Kod” zbog sumnje da je zajedno sa Slavišom Nakićem i Goranom Sirarom učestvovao u spektakularnoj pljački draguljarnice u austrijskom Švaneštatu.

U akciji je oduzeta određena količina municije i satovi.

Satove imam godinama

Manojlović negira da je učestvovao u pljački u Austriji te za satove koji su oduzeti u akciji “Kod” tvrdi da ih ima već godinama.

- Bio sam u Tužilaštvu u Istočnom Sarajevu. Kažu odnijeli skupocjene satove. Meni su odnijeli sat koji devet godina nosim i pokvareni Rolex, koji je falš, našli mi u autu. Jedno tri godine ga vozam i to su oni slikali i kažu pronađeni skupocjeni satovi. Kad nisu ništa našli oni su mi skinuli sat s ruke - tvrdi Manojlović.

Potvrdio je da se protiv njega u Sudu BiH vodi postupak za ratne zločine.

Pušten na slobodu

- Imam suđenja na u Sudu BiH za ratni zločin. Od 9.12. 2021. oduzeti su mi pasoš i lična karta. Javljao sam se dva puta dnevno policiji, a na početku u septembru prošle godine kad se to desilo javljao sam se jednom dnevno u Policijsku stanicu u Zvorniku. I dođu sad, upadnu i kažu bio si u Austriji - kaže Manojlović.

Dodao je da je dan nakon hapšenja i saslušanja u Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevo, pušten na slobodu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.