PRANJE NOVCA

Zakazan početak suđenja Belivuku, Miljkoviću i njihovim suprugama

Svi optuženi su negirali krivicu, osim Snežane Đorđević, Belivukove punice, koja nije danas bila na suđenju

Marko Miljković i Veljko Belivuk. Društvene mreže

N. Aj.

29.2.2024

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je završeno pripremno ročište pred početak suđenja Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću, njihovim suprugama i ostalim osumnjičenima da su novcem stečenim od kriminalnih djelatnosti kupovali luksuzne automobile, stanove i pokretne stvari.

Glavni pretres, odnosno početak suđenja zakazan je za 10. i 11. april, prenosi Telegraf.rs.

Svi optuženi su negirali krivicu, osim Snežane Đorđević, Belivukove punice, koja nije danas bila na suđenju i u odnosu na nju je sudija privremeno razdvojio postupak.

Optužnicom su, osim Miljkovića i Belivuka, obuhvaćeni i Bojana Belivuk, Tanja Miljković, Filip Ivanovski, Marija Milutinov i Snežana Đorđević, zbog više krivičnih djela pranja novca za djela izvršena u periodu od 2015. do 2020. godine.

Svim optuženima je na teret stavljeno produženo krivično djelo pranje novca u saizvršilaštvu, osim Snežani Đorđević kojoj je stavljeno na teret krivično djelo pranje novca u saizvršilaštvu.

Oni se terete da su od 2015. do početka 2021. godine, novcem koji je proistekao iz krivičnih djela i kriminalne djelatnosti kupovali veći broj luksuznih automobila i drugih pokretnih stvari, kao i katastarske parcele u Beogradu u najvećem broju situacija na ime trećih lica i tako pokušali da prikriju da novac potječe iz kriminalne djelatnosti.

Protiv Miljkovića i Belivuka se vodi postupak pred sudom zbog sumnje da su organizovali kriminalnu grupu čiji se pripadnici terete za najteža krivična djela, među kojima je i sedam ubistava. Ivanovski se tereti da je bio član te kriminalne grupe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.