DONALDOVA PRVA SUPRUGA

Preminula Ivana Tramp

Ona se udala se za Donalda Trampa 1977. godine. Par se razveo 1992. godine

Tramp: Umrla u 73. godini. Twitter

Piše: H.J.I.

14.7.2022

Bivša supruga nekadašnjeg američkog predsjednika Donalda Trampa (Trump), Ivana Tramp preminula je u 73. godini, saopćila je porodica. Policija je u 12.40 sati dobila hitan poziv sa Aper Ist Sajda i na licu mjesta mogla je samo da konstatuje smrt Ivane.

Zvaničnici kažu da je umrla prirodnom smrću.

Ivana je bila prva supruga Donalda Trampa. Oni zajedno imaju troje djece - Donalda mlađeg., Ivanka i Erik (Eric), javljaju Sky News i ABC News.





Ona se udala se za Donalda Trampa 1977. godine. Par se razveo 1992. godine.

- Naša majka je bila nevjerovatna žena, velika sila u poslu, sportista svjetske klase, blistava ljepotica i brižna majka i prijatelj. Ivana Tramp je preživjela. Pobjegla je od komunizma i prigrlila ovu zemlju. Učila je svoju djecu o hrabrosti i čvrstini, saosjećanju i odlučnosti - navela je porodica u saopćenju.

Rođena je u Čehoslovačkoj za vrijeme komunističke vlasti. U djetinjstvu se bavila skijanjem, te je neko vrijeme studirala na univerzitetu u Pragu. Udaje se 1971. godine za agenta za prodaju nekretnina Alfred Vinklmajra, a 1973. godine emigrirala je u Kanadu.

Od prvog muža se razvela 1976. godine, a nakon što je upoznala Trampa u Njujorku, za njega se vjenčala 1977. godine. Bila je na ključnim menadžerskim pozicijama u Tramp organizaciji.

Bračni par Tramp je brzo postao jedan od najpoznatijih u njujorškom otmjenom društvu. 

Njihov problematični brak i razvod postali su predmet javnog interesa širom svijeta, pošto je afera Donalda Trampa sa manekenkom Marlom Maples postala javna, a njihov razvod finaliziran 1992. godine nagodbom.

Nakon razvoda napravila je sopstvenu liniju odjeće, nakita i kozmetičkih proizvoda. Bila je autorica nekoliko knjiga.

Nakon razvoda Ivana je ostala sa bivšim mužem u dobrim odnosima, pa je, između ostalog, 2016. godine javno podržala njegovu kandidaturu za američkog predsjednika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.