VIĐENI U AUTOMOBILU

Pet osoba nestalo nakon noćnog izlaska u Velsu: Pronađena tri tijela

Tokom pokušaja lociranja pet osoba koje su prijavljene kao nestale, policajci su pronašli automobil u kojem su posljednji put viđeni

A48 blizu St Melonsa u Kardifu. Printscreen

A. O.

6.3.2023

Velška policija objavila je da je pronašla tri tijela i dvije teško povrijeđene osobe koje su hitno prebačene u bolnicu. 

Iz policije su prethodno zamolili građane da se jave ako imaju korisne informacije o nestanku pet osoba koje su posljednji put viđene u automobilu Volkswagen Tiguan.

Prijavljeni nestanci 

Sofi Rason (Sophie Russon) (20), Ev Smit (Eve Smith) (21) i Darsi Ros (Darcy Ross) (21), sve iz Njuporta (Newporta) u Južnom Velsu, posljednji put su viđene tokom noćnog izlaska u Kardifu (Cardiffu) u noći s petka na subotu.

Tri djevojke su se nalazile u društvu dvojice muškaraca, Rafela Dženea (Jeannea) (24) i Šenea Lauglina (Shanea Loughlina) (32), obojica iz Kardifa, koji su također prijavljeni kao nestali.

Nije potvrđen identitet

Policija još uvijek nije potvrdila identitet poginulih.

- Tokom pokušaja lociranja pet osoba koje su prijavljene kao nestale, policajci su pronašli automobil u kojem su posljednji put viđeni, u području Sent Melons (St. Mellons) u Kardifu - kazao je policijski glasnogovornik, prenosi Sky News.

Volkswagen Tiguan je pronađen nešto iza ponoći u ponedjeljak. Vjeruje se da je automobil učestvovao u saobraćajnoj nesreći i da je sletio s A48. Troje od onih koji su prijavljeni kao nestali pronađeni su mrtvi, dvoje je prebačeno u bolnicu s teškim povredama, dodao je. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.