PRETRESI U OBJEKTIMA

Moskva na "udaru": Hitne evakuacije zbog dojava o bombama u tržnim centrama

Ruska policija pozvala je građane da ne dižu paniku i da prate naloge administracije

Moskva: Dojave o postavljenim bombama. AP

E. Ć.

25.3.2024

U Moskvi je danas evakuisano više od deset tržnih centara zbog prijetnje bombama, objavio je portparol tamošnje službe za vanredne situacije.

- Danas su prijetnje bombama stigle u više od deset tržnih centara. Posjetioci su evakuisani, a objekti su pregledani. Pretres je već završen u nekolicini tržnih centara i oni su nastavili normalno da rade - saopćeno je, prenosi TASS.

Škole, sudovi, tržni centri, prodavnice i visokoškolske ustanove u Moskvi izložene su stalnim lažnim dojavama od 2019. godine. Prema ruskom Zakonu, svaka dojava se mora provjeriti na terenu.

Iz gradske službe za vanredne situacije je saopćeno kako su do sada sve dojave bile lažne.

I u Sankt Peterburgu je evakuisan trgovinski centar "Pasaž". Policija je privela 18-godišnjeg studenta koji je namjerno dao lažne informacije da se sprema teroristički napad na trgovačko-zabavni kompleks "London mol" u gradskoj četvrti Nevski, prenose ruski mediji i dodaju da je, pored toga, u Mahačkali bio evakuisan aerodrom.

Ruska policija pozvala je građane da ne dižu paniku i da prate naloge administracije.

- Situacija je pod kontrolom organa MUP-a - istakli su iz gradske službe za vanredne situacije.

Podsjećamo, u petak je u koncertnoj hali "Krokus" izvršen teroristički napad u kojem je stradalo najmanje 137 osoba. Odgovornost za napad preuzeo je ISIL.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.