LIČNOST DANA

Lebron Džejms: Prvi u historiji

Čovjek koji je pravi vođa bez imalo oklijevanja prihvata tu ulogu

Piše: N. D.

13.10.2020

Džejms: Stigla četvrta titula. Agencije

Lebron Džejms (LeBeron James) s Lejkersima je osvojio svoj četvrti NBA naslov u karijeri, uz učinak od 28 koševa uz 14 skokova i 10 asistencija.

Prvi je u historiji NBA proglašen najboljim igračem finala s tri različita kluba i sada ima četiri takve titule, a ispred njega je samo još Majkl Džordan (Michael Jordan) sa šest naslova MVP-a završnice.

Još jednom je potvrdio da se radi o igraču koji je jedan od najdominantnijih u historiji najjače košarkaške lige u svijetu. Fizički i mentalno je dominantan, a to je itekako pretočeno u korist za ekipu.

Džejms je čovjek koji je pravi vođa, bez imalo oklijevanja prihvata tu ulogu, a opet od toga najveću korist ima tim. Lejkerse je doveo do 17. trofeja i sada su po tome na vrhu, zajedno s Bostonom. Sa 35 godina je daleko od toga da ne može pružiti još, uostalom, ima ugovor, na radost svih ljubitelja košarke.

Lebron Džejms rođen je 30. decembra 1984. godine u Ohaju. U NBA ligu stigao je 2003. godine, kada je obukao dres Klivlenda. Bio je prvak dva puta s Klivlendom i jednom s Majamijem, koji je pobijedio upravo u ovom posljednjem finalu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.