LIČNOST DANA

Davor Dragičević: Dobio prvu bitku

Tri godine nakon ubistva ogorčeni otac izvojevao je prvu bitku u ratu sa sistemom

Dragičević: Posebno mjesto. Agencije

Piše: Al. B.

25.6.2021

Nakon što mu je ubijeno dijete, Davor Dragičević doživljavao je uvrede, prijetnje, pritiske, hapšenja, pa je bio prisiljen zatražiti politički azil u Austriji, otići iz ov(akv)e države, pa u taj normalniji i pravedniji dio svijeta prenijeti i kovčeg s tijelom svoga sina.

Tri godine nakon ubistva ogorčeni otac, svojom upornošću i hrabrošću, izvojevao je i prvu bitku u teškom, iscrpljujućem i nepravednom ratu s bahatim, korumpiranim i kriminaliziranim sistemom. Ustavni sud BiH, na osnovu apelacije zastupnika porodice Dragičević, advokata Ifeta Ferageta, utvrdio je da su Davoru Dragičeviću povrijeđena ljudska prava i osnovne slobode garantirane Ustavom BiH i Evropskom konvencijom o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda.

Primjeri pljačke, bahatosti, nezasluženih privilegija, ličnih interesa i bogaćenja pojedinaca bliskih režimima u BiH odranije su poznati, ali tek nakon što su Davor Dragičević i Muriz Memić o tome glasno progovorili, šira bh. javnost uvjerila se da im više ni životi djece nisu sveti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.