OSUMNJIČENI NA ISPITIVANJU

Novi detalji napada u Novom Sadu u kojem je pogođena djevojčica

Ona je stajala ispred škole kada je pogođena u lijevu šaku, najvjerovatnije iz vazdušne puške

anjena učenica prebačena je vozilom Hitne pomoći prebačena u Institut za zdravstvenu zaštitu djece i omladine Vojvodine. Agencije

E. Ć.

2.4.2022

U Novom Sadu je jučer došlo do drame nakon što se ispred saobraćajne škole dogodio napad. Tom prilikom je pogođena djevojčica, najvjerovatnije učenica te škole.

Ona je stajala ispred škole kada je pogođena u lijevu šaku, najvjerovatnije iz vazdušne puške. Ranjena učenica prebačena je vozilom Hitne pomoći prebačena u Institut za zdravstvenu zaštitu djece i omladine Vojvodine, na Odjeljenje za hirurgiju.

Napad se dogodio jučer oko 18 sati, a policija je odmah izašla na lice mjesta i pokrenula potragu za napadačem, prenosi Nova.rs.

Prema pisanju Blica, psiholog iz pomenute škole kaže da joj se obratila učenica M. K. koja je pogođena sa prozora zgrade u prst ruke. Samo pukom srećom izbjegnuta je veća nesreća jer djevojčica nije pogođena u lice.

Prema nezvaničnim saznanjima, policija trenutno razgovara sa maloljetnikom za kojeg postoji osnov sumnje da je počinio ovo krivično djelo.

Inspektori i dalje utvrđuju da li je pucao samo u djevojčicu ili su mu i drugi prolaznici bili na meti, ali nije uspio da ih pogodi. Pretpostavlja se da se uplašio kada je stigla policija i prestao da puca, ali je organizovana opsežna potraga i policija je ušla u trag osobi koja je pucala, piše Blic.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.