NAJAVIO GRLIĆ-RADMAN

Hrvatska protjeruje dio ruskih diplomata

Šef hrvatske diplomatije je rekao da će Hrvatska to učiniti iz solidarnosti i kao reakciju na ovo šta se događa, na stravične prizore iz Buče i drugih ukrajinskih gradova

Gordan Grlić Radman. Screenshot

E. Ć. / Hina

6.4.2022

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman najavio je danas u Briselu da će i Hrvatska protjerati dio ruskih diplomata, po uzoru na brojne članice Evropske unije i NATO-a.

Grlić-Radman je rekao da će Hrvatska to učiniti iz solidarnosti i kao reakciju na ovo šta se događa, na stravične prizore iz Buče i drugih ukrajinskih gradova. On je istaknuo da to snažno podsjeća na tragične događaje od prije više od 30 godina u Vukovaru, njegovu herojsku odbranu i žrtve.

Sastanku ministara vanjskih poslova država članica NATO-a sutra će se pridružiti i ukrajinski šef diplomatije Dmitro Kuleba (Dmytro) koji će ih izvijestiti o posljednjim događanjima, uključujući i pregovore između Kijeva i Moskve.

Na sastanku će se razgovarati i o novom Strateškom konceptu, koji bi trebao biti usvojen na samitu Saveza krajem lipnja u Madridu.

- Pripremamo novi Strateški koncept kako bi Savez mogao odgovoriti na sve oblike prijetnji, kako bi bio učinkovitiji i što jači - rekao je Grlić Radman, prenosi Hina.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.