TOMISLAV TOMAŠEVIĆ

Gradonačelnik Zagreba nakon sinoćnje drame: Ovakav požar se ne pamti

Nedopustivo je da se ovako nešto dešava, istakao je

H. J. I.

1.6.2022

Gradonačelnik Zagreba Tomašević posjetio sinoć mjesto požara u centru grada. Agencije

U Frankopanskoj ulici u Zagrebu, na mjestu požara, noćas se pojavio i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u pratnji svog zamjenika Luke Korlaeta.


"Ovo se ne pamti"

Kratko je komentirao požar. 

- Ovo se ne pamti, nedopustivo je da se ovako nešto dešava - rekao je dodajući da će se istragom utvrditi šta se desilo te da će odgovorni, ako je došlo do greške biti sankcionirani.

Otkrio je i da će danas biti otežan javni prijevoz tim dijelom grada zbog sanacije.

Bager zakačio plinsku cijev

Podsjetimo, požar tokom sanacije puknuća cjevovoda izbio je u Frankopanskoj ulici u centru Zagreba u utorak navečer, pri čemu su povrijeđene četiri osobe. Na jednom stanu oštećena su stakla.

Šef Civilne zaštite izvijestio je kako je bager tokom radova pogodio plinsku cijev pri čemu se zapalio plin. U jednom trenutku plamen je bio viši od 10 metara.

Bilo je zatraženo i isključenje struje jer su pregorjele tramvajske žice, koje su pale na pod i došlo je do velikog iskrenja. Vatrogasci su izvijestili i da je Hitna preuzela vozača bagera koji je zadobio opekline.

Zbog puknuća cjevovoda bez vode je dio potrošača u Frankopanskoj ulici, izvijestili su ranije tokom dana iz Zagrebačkog holdinga. Opskrba pitkom vodom osigurana je autocisternom.

Zbog puknuća cijevi prekinut je tramvajski promet tom ulicom. Sanacija puknuća trebala bi završiti poslije ponoći.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.