NACIONALISTIČKO ORGIJANJE

Na Thompsonovom koncertu uzvikivali ustaški pozdrav "Za dom spremni"

Karta za koncert koštala je samo 50 kuna (oko 13KM), s obzirom na to da je organizator, kompanija Fest, nastup prijavio na konkurs Ministarstva kulture "Jer svirati se mora 2", koje je tako postalo sponzor ove priredbe

Marko Perković Thompson: Ponovo nacionalističko orgijanje na koncertu. AGENCIJE

S. S. / Index.hr

1.6.2022

Povodom Dana državnosti Marko Perković Thompson, poznat po nacionalističkim pjesmama i urliku "Za dom spremni" u jednoj od njih, u prepunoj karlovačkoj dvorani Mladost održao je koncert u ponedjeljak navečer. Ni ovaj Thompsonov nastup nije mogao proći bez ustaških majica i šalova, piše Index.hr.

Uz hrvatske zastave i jednu ukrajinsku, među publikom su se našle i HOS-ove zastave s prepoznatljivim grbom na kojem piše "Za dom spremni" te šalovi s istim ustaškim pozdravom.

Da koncert ne prođe samo na vizualima, pobrinuo se dio publike koji je počeo skandirati "Za dom", dok je drugi dio odgovorio "spremni", što su neki popratili i nacističkim pozdravom s desnicom u zraku.

S obzirom na to da je policija najavila da će koncert snimati, po logici stvari i sili zakona treba očekivati da će zbog takvog ponašanja biti podignute i prijave.

Karta za koncert koštala je samo 50 kuna (oko 13KM), s obzirom na to da je organizator, kompanija Fest, nastup prijavio na konkurs Ministarstva kulture "Jer svirati se mora 2", koje je tako postalo sponzor ove priredbe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.