PREDSJEDNIK SE OGLASIO

Vučić o tvrdnjama Hrkalović: Ne mogu ja tužilaštvu da kažem šta da radi, neću da kažem ni riječ više

Bavite se psihologijom, pa vidite da li je sve iskreno govorila, rekao je predsjednik Srbije

Aleksandar Vučić i Dijana Hrkalović. AGENCIJE

A. O. / Kurir.rs

20.6.2022

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o tvrdnjama Dijane Hrkalović, bivše sekretarice MUP-a Srbije, a vezano za prisluškivanje. 

Nadležni organi su ustanovili da je prisluškivanja bilo. Čini mi se više od 1.600 ili 1.800 puta. Vjerujem da će nadležni organi utvrditi i sve ostalo. Ni riječ više neću reći, jer znam kako bi pojedini mediji to prenijeli - rekao je Vučić.

Dodao je da je dva puta gledao šta je rekla Hrkalović.

- Ne mogu ja da govorim šta da radi šta tužilaštvo da radi, a policija će da radi šta kaže tužilaštvo. To je sve što imam da kažem. Ne želim da kažem ni riječ više. Nemam pravo da kažem šta mislim i zato to nećete ni saznati. Bavite se psihologijom, pa vidite da li je sve iskreno govorila - kaže Vučić.

Ističe kako je jedino siguran da im ništa nažao nije učinio. 

- Pomisao da možete da prisluškujete šefa države... Šta još poslije toga ima. Ja sam vas prvi put obavijestio o tome jer sam dobio informacije iz policije. Ne mogu ja time da se bavim, ja moram da se bavim Briselom, ugljem, mazutom...Od trenutka kad je podržala mene, ona od jedne fine šarmantne dame postaje državni neprijatelj. Vjerujem u institucije, verujem u državu Srbiju - poručio je Vučić, piše Kurir.rs.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.