MINISTAR ODBRANE SRBIJE

Zbog navoda iznesenih u javnosti: Nakon Hrkalović i Stefanović na razgovoru u Sektoru unutrašnje kontrole

Oni su na razgovor pozvani povodom navoda o Stefanovićevoj vezi sa klanom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, aferom "Jovanjica", kao i prisluškivanjem predsjednika Srbije Aleksandra Vučića

Nebojša Stefanović i Dijana Hrkalović. Avaz

E. Ć.

24.6.2022

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović oko 14 sati je stigao na razgovor u Sektor unutrašnje kontrole. Ranije je nekoliko sati u istom provela nekadašnja državna sekretarica Dijana Hrkalović.

Oni su na razgovor pozvani povodom navoda o Stefanovićevoj vezi sa klanom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, aferom "Jovanjica", kao i prisluškivanjem predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, te navodnoj povezanosti Hrkalović sa pripadnicima "kavačkog klana".

- Povodom iznesenih tvrdnji i drugih navoda koje su proteklih dana putem medija iznosili ministar odbrane Nebojša Stefanović i bivša državna sekretarica Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović, ističemo da će po nalogu Višeg javnog tužilaštva, Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije postupati u okviru svojih nadležnosti i zakonskih ovlaštenja - saopćio je MUP.

Kako je dodato u saopćenju, "gospodin Stefanović i gospođa Hrkalović, kao nekadašnji najviši rukovodioci Ministarstva unutrašnjih poslova su pozvani na razgovor od strane Sektora unutrašnje kontrole radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti na navode koje su iznosili u javnosti".

Podsjećamo, Hrkalović je u jednom intervjuu optužila Stefanovića da je štitio klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kao i to da je učestvovao u aferi "Jovanjica" i da je naredio prisluškivanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Stefanović je uzvratio optužbom da je Hrkalović bila na odmoru sa visokopozocioniranim pripadnikom kavačkog klana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.