BIVŠA SEKRETARICA MUP-A

Dijana Hrkalović bi mogla ponovo ići u zatvor

Prijavu je jučer hitno procesuiralo Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu

Hrkalović: Bivša državna sekretarica MUP-a. RAS SRBIJA

A. Č. / Nova.rs

28.7.2022

Krivična prijava, koja je podnesena protiv bivše državne sekretarice MUP-a Srbije Dijane Hrkalović zbog prijetnji novinarki Jeleni Zorić, mogla bi da je vrati u pritvor, koji joj je nedavno ukinut u postupku koji se već vodi protiv nje zbog zloupotrebe položaja i trgovine uticajem.

Bivša državna sekretarica MUP-a Dijana Hrkalović uputila je izvinjenje novinarki BIRN-a i „Vremena“ Jeleni Zorić, nakon što je Udruženje novinara Srbije (UNS) podnijelo krivičnu prijavu protiv nje zbog prijetnji koje je izrekla tokom svog posljednjeg televizijskog gostovanja na nacionalnoj frekvenciji Hepi televizije.

Prijavu je jučer hitno procesuiralo Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu, s obzirom na to da je ranije Republičko tužilaštvo izdalo obaveznu naredbu za postupanje u slučajevima napada na novinare.

Kako javlja Nova.rs Jelena Zorić jučer je saslušana u Trećem OJT, gdje je ponovila da se osjeća ugroženo, ali i podvukla da ne želi da se na bilo koji način sveti Hrkaloviće. S obzirom na to da je protiv Hrkalović podnesena krivična prijava u trenutku dok se brani sa slobode u sudskom postupku za zloupotrebu položaja i trgovinu uticajem, nadležni Specijalni sud i tužilaštvo mogli bi da uzmu u razmatranje mogućnost da bivšu državnu sekretarica vrate „iza brave“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.