U OVČAR BANJI

Danas operacija troje povrijeđenih nakon pada mosta u Srbiji

Sedmero koji su ostali na daljem liječenju u Čačku su stabilno, dvoje je na intenzivnoj njezi, a ostalih pet najvjerovatnije će danas biti otpušteni na kućno liječenje

Sa mjesta nesreće. Blic.rs

H. J. I.

14.10.2022

Od desetero povrijeđenih ljudi, koji su jučer zbrinuti u Čačanskoj bolnici nakon pucanja mosta u Ovčar Banji u Srbiji, troje je prebačeno u Institut za ortopediju Banjica u Beogradu i oni će danas biti operisani. Sedmero koji su ostali na daljem liječenju u Čačku su stabilno, dvoje je na intenzivnoj njezi, a ostalih pet najvjerovatnije će danas biti otpušteni na kućno liječenje. 

U Institutu Banjica za Euronews Srbija kažu da troje pacijenata, povrijeđenih u nesreći u Ovčar Banji, spremaju danas za operaciju, piše Nova.rs.


Njihovo stanje je stabilno

- Njihovo stanje je stabilno i u toku dana bit će operisani - kažu u Banjici.

Ranije su u Čačanskoj bolnici rekli da su troje pacijenata morali da prebace u Spinalni centar Instituta za ortopediju Banjica u Beogradu zbog povreda kičmenog stuba, odnosno pršljenova.

U Čačanskoj bolnici jutros kažu da je dvoje pacijenata na intenzivnoj njezi, dok će petero najvjerovatnije tokom dana biti otpušteno na kućno liječenje .

- Od sedam pacijenata koji su ostali kod nas dvoje je na intenzivnoj njezi njihovo stanje je trenutno stabilno. Ostalih pet su na Odjeljenju ortopedije i Odjeljenju hirurgije i najvjerovatnije će tokom dana biti pušteni kući - rečeno je u Čačanskoj bolnici.

Riječ je o turistima iz autobusa iz Zvornika koji su se zaustavili u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, a prema svjedočenju očevidaca na viseći u blizini restorana "Dom" istovremeno je došlo tridesetak turista kada je on pukao, zbog, kako tvrdi gradonačelnik Čačka, pucanja sajle.


Most godinama nije u funkciji

Kako se pretpostavlja, prevelik broj ljudi je istovremeno došao na već oštećen most zbog čega su popustile sajle, te je most pao u rijeku.

- Odjednom samo čuješ zvuk koji ni u filmu ne može tako da se snimi. Kad sam vidjela da se sve to promijenilo u jednoj sekundi, nastaju jauci, počela sam da vrištim i shvatam da ne mogu da skočim, pretrčala sam ulicu da zaustavim momka koji nam je pomogao i pozvali smo Hitnu pomoć koji su brzo došli - kaže jedna od putnica autobusa.

Most godinama nije u funkciji, a mještani su ga koristili prelazeći ga pojedinačno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.