PODRŠKA GRAĐANIMA

Vlada Crne Gore odlučila: Umanjenje akciza na gorivo će iznositi 25 posto

Sedmomjesečna umanjenja akciza na gorivo državni budžet koštala 37 miliona eura

Umanjenje važi u periodu od 6. decembra ove do 3. januara iduće godine. Vijesti.me

A. Č. / Vijesti.me

1.12.2022

Iz Ministarstva finansija Crne Gore saopćili su da će umanjenje akciza na gorivo, u periodu od 6. decembra ove do 3. januara iduće godine, iznositi 25 posto.

Akcize na gorivo su mjesecima bile umanjene za 50 posto, a Vlada je ranije, odlukom od 27. oktobra, odlučila da poveća akcize za 10 posto, odnosno da budu umanjene za 40 posto.

- Vlada nastavlja sa pružanjem mjera podrške građanima i privredi, između ostalog kroz namjeru o produženju smanjenja akciza na gorivo, koje je predviđeno da, u periodu od 6. decembra 2022. godine do 3. januara 2023. godine, iznosi 25 posto - navodi se u saopštenju.

Kazali su da su dosadašnja, sedmomjesečna umanjenja akciza na gorivo državni budžet koštala 37 miliona eura, koliko je po tom osnovu prihodovano manje u odnosu na uporedni period prošle godine.

- Dakle, od 9. maja, kada je prvi put donešena Odluka o umanjenju iznosa akciza za promet bezolovnog benzina i gasnih ulja, državni budžet prihodovao je desetine miliona eura manje u odnosu i na projekcije za ovu godinu - navodi se u saopštenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.