NEVRIJEME OBARA STABLA

Prekid željezničkog saobraćaja na pruzi Beograd – Bar

U toku je i kontrolni pregled kontaktne mreže i pruge na toj dionici barske pruge

Željeznički saobraćaj obustavljen. Facebook (Fotografija ne prikazuje stvarni događaj)

A. O.

27.2.2023

Željeznički saobraćaj na dionici barske pruge između stanica Užice i Prijepolje trenutno je u prekidu, jer je zbog velikih vremenskih nepogoda tokom noći i jutra oštećena kontaktna mreža i željeznička infrastruktura na tom dijelu pruge, saopćile su danas Infrastrukture željeznice Srbije.

Na dionici barske pruge Prijepolje – Bistrica na Limu na prugu je palo drveće koje je jako nevrijeme oborilo, dok je jednoj dionici pokidana kontaktna mreža.

Pad napona 

Velike vremenske nepogode i oštećenje željezničke infrastrukture tokom noći su prouzrokovali i pad napona u kontaktnoj mreži.

U 4:55 sati uključen je napon u kontaktnoj mreži na pruzi između stanica Užice i Uzići, ali je za saobraćaj vozova sa elektro vučom zatvoren dio pruge od Užica do Sevojna, dodaje se u saopćenju.

Ekipe „Infrastrukture željeznice Srbije“ su na terenu i rade na popravljanju kontaktne mreže na ovom dijelu barske pruge, kao i na uklanjanju popadalog drveća sa kolosijeka.

U toku je i kontrolni pregled kontaktne mreže i pruge na toj dionici barske pruge.

Autobuski prijevoz 

Zbog ovih oštećenja na barskoj pruzi prouzrokovanih velikim vremenskim nepogodama, tokom noći je za putnike vozova koji saobraćaju između Beograda i Bara, između Požege i Bijelog Polja organizovan autobuski prijevoz.

U putničkom željezničkom saobraćaju na barskoj pruzi zbog ovoga se tokom dana mogu očekivati kašnjenja vozova i poremećaji u funkcionisanju saobraćaja, najavljuju iz željeznica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.