NAKON PRITISKA RODITELJA

Smijenjena direktorica škole u kojoj je Kristijan Golubović snimao spot s 'Crnim Cerakom'

Resorni ministar Branko Ružić naložio je da se postupi u skladu s izvještajem inspekcije i da direktorica ove škole bude razriješena

Kristijan Golubović. Instagram

S. S. / Telegraf.rs

5.5.2023

Inspekcija Ministarstva prosvjete Srbije utvrdila je da je u radu direktorice OŠ "Đura Jakšić", na Kanarevom Brdu, Tamare Jelić, došlo do propusta. Ministar Branko Ružić naložio je da se postupi u skladu s izvještajem inspekcije i da se direktorica razriješi dužnosti, navodi N1.

Inspekcija Ministarstva poslala je danas dopis školi, u kome se navodi da je došlo do propusta u radu direktorice OŠ „Đura Jakšić“, Tamare Jelić, kada je na nepropisan način ustupila prostorije škole grupi "Crni Cerak" i Kristijanu Goluboviću, za potrebe snimanje spota.

Resorni ministar Branko Ružić naložio je da se postupi u skladu s izvještajem inspekcije i da direktorica ove škole bude razriješena. Ona ima rok od pet dana da se izjasni o ovom izvještaju.

Podsjećamo, 20. aprila pojavio se snimak na društvenim mrežama gdje se vidi da su osuđivani kriminalac Kristijan Golubović i grupa "Crni Cerak" u učionici ove škole. Nakon što su roditelji učenika ove škole iskazali nezadovoljstvo zbog ovog događaja, direktorica škole izjavila je da ona nije znala da će se u školi pojaviti Kristijan Golubović, i da je prostorije škole unajmila grupi "Crni Cerak" na molbu glumice Srne Lango.

Također, nezadovoljni roditelji su dvije sedmice ispred škole protestovali, a jučer su organizovali veliki skup, kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo zbog navedenog događaja, piše Telegraf.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.