BEOGRAD

Na predstojećim lokalnim izborima moguće učestvovanje i Zeleno-levog fronta

Za nas su lokalni izbori izuzetno važni, kazala je Đorđević

Prerasli u stranku iz pokreta "Ne davimo Beograd". Fena

FENA

15.7.2023

Nastup Zeleno-levog fronta, koji je zvanično prerastao u stranku iz pokreta "Ne davimo Beograd", može se očekivati na lokalnim izborima sljedeće godine u Srbiji, izjavila je zastupnica te stranke Biljana Đorđević.

Odbori stranke

- Svakako u onim mjestima gdje već imamo jake lokalne grupe, bilo da su to lokalne inicijative građana koje imaju svoje brendove, bilo da su to novoformirani odbori stranke - rekla je Đorđević za agenciju Beta nakon osnivačke skupštine Zeleno-levog fronta.

U koliko će mjesta izaći na izbore, kako je dodala, zavisit će od čitave situacije.

- Mi počivamo na toj lokalnoj demokratiji, inzistiramo na decentralizaciji. Za nas su lokalni izbori izuzetno važni, tu se gradi moć, tu se ljudi prvi put uključuju u politiku. Za nas je to središnje mjesto borbe za demokratiju - odozdo na gore - naglasila je Đorđević.

Dodala je da se raduju tim predstojećim izborima sljedeće godine, iako oni, kako je ocijenila, neće biti ni fer ni pošteni kao ni bilo koji drugi u prethodnom periodu.

Jasna poruka

Prerastanje pokreta "Ne davimo Beograd" u stranku Zeleno-levi front, prema njenim riječima, šalje jasnu poruku, koja možda ranije nije bila vidljiva, a to je da oni ne djeluju samo u Beogradu.

- Mislim da je ovo sada jasnija poruka. Važno je bilo to rebrendiranje jer smo zbog imena bili doživljavani kao da se samo bavimo Beogradom, što već dugo nije bio slučaj - kazala je ona.

Svaki nastup zastupničkoga kluba te stranke u Skupštini Srbije, kako je navela, govori o tome da su se zalagali za politike koje su važne za cijelu Srbiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.