DETALJI UŽASA KOD MOKRICA

Stravična nesreća u Hrvatskoj: Poginulo 11-godišnje dijete, sudjelovao i državljanin BiH

Kombi se zabio u kamion

Sa mjesta nesreće. Facebook

H. J. I.

16.7.2023

U teškoj saobraćajnoj nesreći na autoputu A2, kod Mokrica u Hrvatskoj, u subotu popodne je poginulo 11-godišnje dijete slovenskog državljanstva, izvijestila je PU krapinsko-zagorska.

Do nesreće je došlo oko 17.50 sati, kada se 38-godišnji slovenski državljanin, upravljajući kombijem slovenskih registracija, autoputem iz smjera Zagreba u smjeru Krapine, nije kretao sredinom obilježene saobraćajne trake, već je djelomično prešao vozilom na saobraćajnu traku za zaustavljanje vozila u nuždi.

Poginulo 11-godišnje dijete

Tom prilikom došlo je do udara prednjeg desnog dijela kombi vozila u stražnji lijevi dio poluprikolice kamiona, kojeg je zbog kvara zaustavio 50-godišnji vozač, državljanin Bosne i Hercegovine. Nakon toga došlo je i do udara kombi vozila u bočni dio poluprikolice i njegovog slijetanja na travnatu nizbrdicu i udara u odvodni kanal kojom prilikom je iz vozila ispalo 11-godišnje dijete koje je od zadobivenih povreda preminulo na mjestu događaja. Vozač kombi vozila vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen je u Opću bolnicu Zabok.

Uslijed sudara došlo je do odbacivanja dijelova vozila na koje su, upravljajući ličnim automobilima, naletjeli 64-godišnji slovenski državljanin i 35-godišnji češki državljanin.

Obavljen uviđaj

Uviđaj saobraćajne nesreće obavili su policijski službenici u saradnji sa zamjenicom Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu, a tijelo smrtno stradalog djeteta prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu.

Stoga je u subotu od 19:00 do 23:55 sati saobraćaj autoputem od čvora Mokrice u smjeru Krapine bio zatvoren te se odvijao obilaznim pravcima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.