SASTANCI

Spajić s američkom ambasadoricom u Crnoj Gori: Vlada je u potpunosti proeuroatlantska, a SAD naš ključni partner i saveznik

Jedna od tema sastanka bila i predstojeći popis stanovništva

Džudi Rajzing Rajnke i Milojko Spajić. Vlada Crne Gore

N. Aj.

2.11.2023

Vlada Crne Gore je u potpunosti proeuroatlantska, a Sjedinjene Američke Države (SAD) naš ključni partner i saveznik, kazao je predsjednik Vlade Milojko Spajić na sastanku s ambasadoricom SAD Džudi Rajzing Rajnke (Judy Rising Reinke).

Iz Vlade je saopćeno da je premijer Crne Gore upoznao ambasadoricu s planovima u narednom periodu i istakao da su evropske integracije, povećanje životnog standarda građana i snaženje sigurnosnog sektora u fokusu rada Vlade.

- Rajnke je istakla očekivanje da će Vlada brzo ostvariti napredak u ispunjavanju svojih obaveza, kako bi Crna Gora napredovala ka članstvu u EU i ostala jak saveznik u NATO-u -  navodi se u saopćenju.

Iz Vlade su kazali da su sagovornici razmijenili mišljenja o mogućnostima intenziviranja ekonomske saradnje s naglaskom na privlačenje više američkih investicija u Crnu Goru.

U saopćenju se navodi i da je jedna od tema sastanka bila i predstojeći popis stanovništva, a Spajić je poručio da će Vlada učiniti sve kako bi sam proces bio najinkluzivniji mogući.

- Za dalji razvoj potrebni su nam podaci, ali podaci koji su kredibilni i priznati od svih relevantnih aktera - zaključio je Spajić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.