TUŽILAŠTVO U UŽICU

Policajac optužen za teško ubistvo u kafiću u Priboju: Ervina pretukao na smrt za barskim stolom, pa pobjegao

Igor Avramović je pobjegao iz kafića i Priboja i uz pomoć prijatelja prešao je u BiH

Policajac optužen za teško ubistvo u kafiću u Priboju. Nova.rs

H. J. I.

22.11.2023

Više javno tužilaštvo u Užicu podiglo je optužnicu protiv policajca Igora Avramovića (24), kojeg terete za teško ubistvo Ervina Ćelahmetovića 21. maja ove godine u kafiću u Priboju.

On se sumnjiči da je bezobzirnim i nasilničkim ponašanjem lišio života oštećenog.

Prišao mu bez ikakvog razloga

Kako je tužilac naveo u optužnici, Avramović je Ćelahmetoviću, koji je sjedio na barskoj stolici za šankom, prišao bez ikakvog razloga i unio mu se u lice, nešto rekao i čelom ga udario u glavu. Zatim ga je dva puta pesnicom udario u vrat, onda mu glavu priljubio za šank i još jednom udario pesnicom u lice, nakon čega je Ćelahmetović pao sa stolice na pod i izgubio svijest. Prevezen je u pribojsku bolnicu, ali je nakon ukazane pomoći preminuo od tih povreda opasnih po život, koje je zadobio.

Igor Avramović je pobjegao iz kafića i Priboja i uz pomoć prijatelja prešao je u BiH, gdje je uhapšen i izručen Srbiji po prethodno raspisanoj potjernici. Sada se nalazi u pritvoru u Užicu i Tužilaštvo je zatražilo da mu se produži zbog opasnosti od bjekstva, jer je zaprijećena kazna viša od deset godina i zbog uznemirenja javnosti, jer je u višenacionalnoj sredini bez ikakvog razloga i povoda lišio života Ervina Ćelahmetović, koji je pripadnik druge nacionalnosti.

Osim Avramovića u ovom slučaju optuženi su i policajka Natalija Gazdić (22), Mihailo Stojkanović (26) i Milo Aranitović (65) za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela, jer su ga poslije napada u kafiću naizmenično vozili i koordinirali unformacije do granice s BiH.

Prebačen u gepeku

Prema optužnici Stojkanović je poslije napada izveo iz kafića Igora Avramovića, koji je s Natalijom Gazdić otišao odatle svojim vozilom u trenutku kada je stizala interventna policija. Kada su dobili informaciju da je Ćelahmetović preminuo u bolnici, Avramovića je Natalija u gepeku svog vozila prebacila do mjesta Uvac, gdje ga je čekao Aranitović i prevezao do kamenog mosta na reijci Uvac, koji je on pješke prešao i tako nelegalno napustio Srbiju. S druge strane granice ga je čekala Natalija, koja ga je povezla ka mjestu Štrpci, gdje su Igora čekali roditelji i odvezli dalje.

U predistrazi Natalija Gazdić je priznala krivično djelo, dok su se Avramović, Stojkanović i Aranitović do sada branili šutnjom. Svjedok iz kafića, koji je bio pored Ćelahmetovića za šankom, ispričao je da je Avramović oštećenog dva puta pitao, „šta je problem“, unoseći mu se u facu, ali da mu Ervin nije ništa odgovorio i tada ga je udario.

Inače, prema zakonu za teško ubistvo je propisana kazna od deset do 20 godina zatvora ili doživotna, a za klasično ubistvo je kazna od pet do 15 godina zatvora, piše Nova.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.