PRAZNIČNA ATMOSFERA

Paljenjem prve svijeće na vijencu: Počeo Advent u Zagrebu

Prva adventska svijeća simbolizira nadu, a ostale tri adventske svijeće simboliziraju mir, radost i ljubav

Otvoren zagrebački Advent. Neva Zganec/PIXSELL

N. Aj.

2.12.2023

Prvu adventsku svijeću na adventskom vijencu na Manduševcu u Zagrebu u subotu su upalili zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te time otvorili Advent.

- Prva adventska svijeća simbolizira nadu, a ostale tri adventske svijeće simboliziraju mir, radost i ljubav. Želim da Zagreb bude grad nade, da nadu nađu u Zagrebu svi oni koji su došli u ovaj grad jer su trebali pomoć - poručio je Tomašević.

Želi isto tako da Zagreb bude grad mira i da niko, bez obzira odakle došao, u gradu ne osjeća nikakve predrasude te da u miru može graditi svoj život. Želi i da Zagreb bude grad radosti, da se svi mogu radovati i da nikoga ne podcjenjuju niti omalovažavaju.

Advent - Avaz
Advent - Avaz
Advent - Avaz
Advent - Avaz
Advent - Avaz
+2

- Želim i da Zagreb bude grad ljubavi - ljubavi prema bližnjem, prema obiteljima, prema prijateljima, ali i ljubavi prema svim građanima našega grada i da se u svakom djelu koje radimo osjeti taj osjećaj ljubavi. O ljubavi se ne govori, ljubav se radi, ljubav se čini djelima i u ovo adventsko doba nadam se da će Zagreb biti još više grad ljubavi - poručio je Tomašević te svima koji će doći na Advent zaželio da se u Zagrebu osjećaju kao kod kuće.

Obred paljenja adventske svijeće predvodio je kanonik Prvostolnoga zagrebačkog kaptola mons. Zvonimir Sekelj, a paljenju su prisustvovali i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld te gosti - gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, ambasadorica BiH u Hrvatskoj Elma Kovačević-Bajtal, gradonačelnik Maribora Aleksander Arsenovič i gradonačelnik Omiša Ivo Tomasović.

Nakon paljenja prve adventske svijeće Tomašević, Brnjac i gosti obišli su neke od lokacija Adventa u Zagrebu, na Tomislavcu su otvorili Ledeni park, a na Trgu Nikole Šubića Zrinskog gradonačelnik je upalio božićnu rasvjetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.