"AVAZ" NA LICU MJESTA

Posjetili smo Advent u Zagrebu: Božićna bajka nikad ljepša, ali i skuplja

Advent obiluje bogatim zabavnim, umjetničkim, te naročito gastronomskim programima

Advent u Zagrebu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6
Piše: Ema Maslo

9.12.2023

Reporteri "Avaza" obišli su Advent u Zagrebu, najveću turističku atrakciju glavnog grada Hrvatske. Prošli je privukao pola miliona posjetitelja, a ove godine očekuje se rekordna posjeta.

Bogat program

Advent obiluje bogatim zabavnim, umjetničkim, te naročito gastronomskim programima. 

Centrom hrvatske prijestolnice miješaju se mirisi različitih jela i kuhanih vina, što većina posjetitelja Adventa preferira piti u hladnim zimskim danima.

Cijene su, pak, kako su nam rekli lokalci, osjetno veće nego lani. Uvođenjem eura na početku godine, cijene svih proizvoda su veće, te je tako ovogodišnji Advent i za 30 posto skuplji od prošlogodišnjeg.

Povišene cijene

Omiljeni napitak na Adventu, kuhano vino, košta između 3 i 4.50 eura. Pivo nije jeftinije od 5 eura. Kafa je 2 do 3 eura, čaj od 3 do 3.50, a ako imate želju za slatkim za fritule morate izdvojiti 5 eura. Adventski ćevapi su oko 8 eura, u zavisnosti od kućica, hot dog od 4 eura, tradicionalne kobasice 7 eura, a pizza je od 9 eura pa naviše, koliko koštaju i hamburgeri.

Posjetitelji mogu uživati u blagdanskim čarolijama na brojnim Adventskim lokacijama poput Europskog i Strossmayerovog trga, Zrinjevca, parka Ribnjaka, tunela Grič, Svačićevog, Mažuranićevog trga ili Trga bana Jelačića. 

Na kućicama se prodaju tradicionalne drvene igračke, suveniri, novogodišnji ukrasi, ali i različiti tradicionalni hrvatski proizvodi. Za one koji vole sačuvati uspomenu sa ovog Adventa ili je podijeliti s pratiteljima na društvenim mrežama, postavljeni su tematski punktovi za fotografiranje. Najmlađi najviše uživaju u Ledenom parku, jednom od najljepših klizališta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.