BEOGRAD

Marinika Tepić bila ispred vrata RIK-a pola sata: Policija mi nije dala da uđem po lijek

Policija je okretala glavu i dok sam pokazivala braunilu u ruci zbog svakodnevnih infuzija, navela je Tepić

Tepić: Prima svakodnevnu infuziju. Nova.rs / Platforma X

E. Ć.

24.12.2023

Marinika Tepić, poslanica Stranke slobode i pravde koja već sedam dana štrajkuje glađu, rekla je kako joj policija nije dala pola sada da uđe u zgradu Republičke izborne komisije (RIK) nakon što se obratila na večerašnjim protestima u Beogradu.

- Potpuno je nevjerovatno i sramotno što me je kao narodnu poslanicu koja 7. dan štrajkuje glađu u RIK-u zbog izborne krađe pola sata policija držala pred zaključanim vratima tako da ne mogu da se vratim do lijekova. 

Policija je držala zaključana vrata i okretala glavu i dok sam pokazivala braunilu u ruci zbog svakodnevnih infuzija. Tek nakon pola sata stajanja ispred vrata RIK-a gdje “živim” u poslaničkim prostorijama već sedam dana, kada su brojni građani počeli da dovikuju “otvaraj vrata”, pustili su me da uđem. Najbestidnije lice ovog režima ikada - rekla je Tepić za N1 Beograd.

Inače, Tepić se večeras obratila građanima koji protestuju ispred RIK-a. Predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću je poručila "kako će morati da ponovi izbore". Ona tvrdi da je SNS "pokrao hiljade i hiljade glasova".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.