BIVŠI PREMIJER CRNE GORE

Dritan Abazović saslušan zbog saznanja o aferi "Tunel"

Provala depoa Višeg suda u Podgorici otkrivena je 11. septembra 2023. godine, a tom prilikom prokopan tunel, koji je izlazio naspram zgrade

Dritan Abazović. Vijesti.me / Luka Zeković

N. H.

9.1.2024

Zbog izjave da ima operativnu informaciju ko je glavni osumnjičeni, kao i šta je bila namjera kopanja tunela i objanja depoa Višeg suda u Podgorici, Dritan Abazović, bivši premijer Crne Gore, saslušan je u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. 

- Dao sam iskaz u svojstvu svjedoka. Iznio sam operativne podatke koje sam imao dok sam obavljao funkciju premijera. Ne mogu da govorim o detaljima. Ne znam jesu li im od velike koristi ili ne. Ali to što su moja saznanja vrlo rado sam spreman da podijelim sa nadležnima… - rekao je Abazović nakon saslušanja, prenose Vijesti.

Podsjećamo, provala depoa Višeg suda u Podgorici otkrivena je 11. septembra 2023. godine. Tom prilikom je prokopan tunel, koji je izlazio naspram zgrade. U depou Višeg suda se čuva dokazni materijal za gotovo sve sudske postupke. 

Također, identifikovani su kopači, kao i njihovi pomagači. Državljani Srbije Veljko i Milan Marković, Dejan Jovanović i Vladimir Erić, osumnjičeni su da su kopali tunel.

Zbog sumnje u umiješanost u ovaj kriminalni poduhvat uhapšeni su Predrag Mirotić i Katarina Baćović, Ivica Piperović, Nikola Milačić i Marijan Vuljaj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.