HRVATSKA

Stigla presuda za brutalno mafijaško ubistvo na Zrću: Ubica dobio 19 godina zatvora

Suđenje mu je počelo u aprilu prošle godine, a ključni dokaz je bila snimka likvidacije

Tanasković osuđen za ubistvo Crnogorca Gorana Vlaovića. Dino Stanin/PIXSELL

Z. K.

25.3.2024

Županijski sud u Zadru izrekao je presudu Dušku Tanaskoviću za ubistvo Crnogorca Gorana Vlaovića na Zrću u avgustu 2022. godine u ranim jutarnjim satima. Dobio je 19 godina zatvora.

Sutkinja Ana Brkić izrekla mu je kaznu smatrajući da je kriv za sve ono za što se teretio u optužnici Županijskog državnog odvjetništva u Zadru.

Tanasković nije bio u sudnici, sudu je dostavio pisanu obavijest da ne želi prisustvovati izricanju presude, prenosi Zadarski.hr.

Suđenje mu je počelo u aprilu prošle godine, a ključni dokaz je bila snimka likvidacije koju je zabilježila jedna od nadzornih kamera. Kod Tanaskovića je s njegovim otiscima pronađeno i oružje koje je koristio u ubojstvu Glock 77 i prigušivač.

Na mjestu zločina nađena je i čahura metka koji je ispaljen u Vlaovića, kao i opušci s Tanaskovićevim otiscima, a u odbačenoj torbi novac i ostatak streljiva.

Tanaskoviću, 30-godišnjaku iz Kragujevca, sudilo se za ubistvo, za što je propisana kazna od pet do 20 godina zatvora. Krunski dokaz na sudu upravo je snimka egzekucije za koju se tereti Tanaskovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.