OPĆINA CENTAR

Srđan Mandić preuzeo dužnost načelnika

Mandić se zahvalio na dobrodošlici i željama za uspješan rad, te poručio da će predano obnašati funkciju koja mu je povjerena

Mandić preuzeo funkciju. OPĆINA CENTAR

A. Čengić

24.12.2020

Novoizabrani načelnik sarajevske Općine Centar Srđan Mandić preuzeo je dužnost.

Primopredaja dužnosti između dosadašnjeg načelnika Nedžada Ajnadžića i Mandića izvršena je danas u prostorijama Općine Centar Sarajevo.

Ovo je učinjeno nakon što je Mandić jučer u sjedištu Centralne izborne komisije BiH preuzeo Uvjerenje o dodjeli mandata načelnicima općina i gradonačelnicima gradova izabranim na lokalnim izborima. 

Podsjetimo, lokalni izbori u BiH održani su 15. novembra.  Preuzimanjem uvjerenja u CIK-u BiH stekli su se svi uslovi da Mandić stupi na dužnost, te u naredne četiri godine obnaša funkciju načelnika Općine Centar Sarajevo. 

Ajnadžić je, kako je saopćeno iz Općine Centar, poželio dobrodošlicu načelniku Mandiću, ukratko ga upoznao s radom Općine, te mu poželio uspješan rad u toku četverogodišnjeg mandata.

Mandić se zahvalio na dobrodošlici i željama za uspješan rad, te poručio da će predano obnašati funkciju koja mu je povjerena, a na dobrobit svih građana sa područja ove lokalne zajednice.

Mandić je bio kandidat “Četvorke” na lokalnim izborima na kojima je osvojio 16.670 glasova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.