REAKCIJE

Oglasio se kolektiv škole "Behaudin Selmanović": Direktor nije uradio ništa mimo zakona

Direktor Marevac je bio učenik ove škole, od 1993. nastavnik i sve protekle godine radio pošteno, punog srca i čiste duše, piše u demantu kolektiva škole

Učenici četvrtog razreda osnovne škole u Briješću. ARHIV

Piše: S. Šantić

3.9.2021

Učenici četvrtog razreda osnovne škole "Behaudin Selmanović", kako smo ranije pisali, već treći dan ne pohađaju nastavu. 

Razlog je bojkot zbog odlaska njihove učiteljice Elvedine Žunić.

Tim povodom, oglasio se kolektiv škole koji tvrdi da je izneseno mnogo neistina.

- Poštovani, s obzirom na lažne navode i objave koje ovih dana pune javnost, kao kolektiv OŠ"Behaudin Selmanović" demantujemo tekstove koji pojedincima služe kao podloga za iznošenje prljavština i pražnjenje, pri čemu ne gledaju ko se "blati" niti biraju način! Ovo je škola koja ima bogatu historiju i dokazan kvalitet u radu. Stoga je nedopustivo udarati na profesiju koja je prioritet i temelj kompletnog društva!

Iznositi priče koje nemaju dodirnih tačaka sa istinom je krajnje neljudski i neprofesionalno. Direktor Marevac Jasmin ima punu podršku kolektiva, ne zbog toga što je direktor, nego što nije uradio ništa mimo zakona! Bio je učenik ove škole, od '93. nastavnik i sve protekle godine radio pošteno, punog srca i čiste duše. Nije zaslužio da se njegovo ime i karakter blate i razvlače po portalima niti to zaslužuju članovi ovog kolektiva! - poručuje kolektiv škole. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.