AVAZ SAZNAJE

Birokratskim zavrzlamama blokirana izgradnja nadvožnjaka u Velešićima

Općina Novo Sarajevo, za razliku od Centra, dala dozvolu za geoistražne radove

Lokacija predviđena za izgradnju nadvožnjaka. AVAZ

Piše: A. Nalo

22.11.2021

Iako se u jednom momentu činilo da će izgradnja nadvožnjaka kod hotela „Grand“ u Velešićimauskoro početi, taj projekt, kako saznajemo, zbog raznih birokratskih zavrzlama stavljen je na čekanje. 

Koliko je apsurda u sistemu, pokazuje i to da je Općina Novo Sarajevo izdala urbanističku dozvolu za geoistražne radove, dok Centar nije.


Ispunjeni svi uvjeti

- Direkcija za puteve KS ispunila je sve zahtjeve iz uvjetne saglasnosti „Željeznica“ kako bi se dobila konačna saglasnost za gradnju nadvožnjaka kod hotela „Grand“ te je sad na redu ishodovanje odobrenja za građenje od općina Novo Sarajevo i Centar. Navedenim su ispunjeni apsolutno svi uvjeti za ishodovanje odobrenja za građenje te bi, u skladu s vremenskim prilikama, mogli početi navedeni radovi - saznaje “Avaz”.

Međutim, dok se to ne riješi, ljudi iz Direkcije za puteve ne sjede skrštenih ruku. Naprotiv, vrijeme dok nema velikih padavina angažirani radnici koriste da završe što više pripremnih radova na asfaltiranju dijela puta do tunela Kobilja glava.


Obustavljeni radovi

Inače, izgradnja Prve transverzale na trasi od Kranjčevićeve do ulice Braće Begić totalno je obustavljena krajem maja, kada su radnici firme „Euro-Asfalt“ s gradilišta odnijeli vrijedan građevinski materijal, jer su radovi na ovom lokalitetu zaustavljeni zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.