KANTON SARAJEVO

Brkanić za "Avaz": Trenutno nam ne prijete poplave kakve su bile prošlog mjeseca

Manjih problema bilo u Vogošći, na Ilidži i u Rajlovcu, sve općinske službe civilne zaštite su na terenu, kaže direktor Kantonalne uprave civilne zaštite

Dženan Brkanić. Avaz

Piše: E. Ma.

3.12.2021

Poplave koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu početkom prošlog mjeseca uzrokovala su brojne štete na području Kantona Sarajevo, a kiša i snijeg koji padaju posljednjih dana u Sarajevu zabrinuli su sve građane u ugroženim područjima.

No, prema riječima Dženana Brkanića, direktora Kantonalne uprave civilne zaštite, trenutno ne prijeti opasnost od ponavljanja prošlomjesečnog scenarija.

Kazao je da su sve općinske službe civilne zaštite su na terenu.

- Bilo je jutros problema u Vogošći. Neki propusti su bili začepljeni. No, ti problemi su riješeni. Također, na Ilidži smo imali manje probleme i u Industrijskoj zoni u Rajlovcu izlila se rijeka Bosna. No, sve je pod kontrolom trenutno, nema nekih većih izlijevanja, nisu ugrožena naselja i stanovništvo - kazao je Brkanić za portal "Avaza".

Dodao je da se prati stanje, a i vrijeme se stabiliziralo.

- Nema najave većih padavina. Trenutno ne prijeti veća opasnost. Odjednom se veća količina vode stvorila i u rijekama, na podruučju Ilidže i Novog Grada. Je li to posljedica dolaska neke veće količine vode iz pravca Trnova, ne znamo još, ispitat ćemo to. Zasad je situacija pod kontrolom. Konstantno su općinske službe civilne zaštite na terenu  - kazao je Brkanić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.