BINJEŽEVO

Građani u strahu, opet curio plin

Od 2019. godine ovo je četvrti put kako se to dešava, ne znam šta se treba desiti da nadležni shvate da se ne treba igrati ovakvim stvarima, kaže Mujanović

Radnici „Sarajevogasa“ otklonili kvar. Avaz

Piše: R. B.

12.2.2022

Na dijelu puta od Binježeva prema Miševićima, u općini Hadžići, plin je ponovo procurio u petaj ujutru, što je zabrinulo građane.

- Od 2019. godine ovo je četvrti put kako se to dešava. Kada se radio put od Binježeva prema Miševićima, bilo je mnogo nedostataka. Kako sam saznao od nadležnih, prilikom izvođenja radova kamen je probio plinsku cijev. To se desilo jer nije nasut sitni pijesak. Postoje nadzorni organ, općinska vlast i pitam se šta su oni radili. Ne znam šta se treba desiti da nadležni shvate da se ne treba igrati ovakvim stvarima - kazao nam je aktivista Admir Mujanović.



Mujanović: Hitna reakcija. Avaz

Mještani Binježeva su istakli da žive u strahu te su ponovo pitali nadležne kada će ih poštedjeti ovakvih pojava.

Amra Topalbećirević, portparol „Sarajevogasa“, kazala je da je kvar saniran tokom dana.

- Tokom preventivne redovne kontrole na lokalitetu Binježevo, općina Hadžići, registrirano je prisustvo plina iz zemlje. Na teren su odmah izašle stručne ekipe „Sarajevogasa“, koje su ustanovile manje oštećenje plinovoda. Sanacija je brzo završena te je uspostavljeno uredno snabdijevanje plinom - rekla je Topalbećirević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.