OPĆINA ILIDŽA

Obilježena 30. godišnjica pogibije Hajrudina Klepe

Prilikom jednog od mnogobrojnih ulazaka u bazu, u pokušaju da osposobi transporter, Klepo je poginuo od snajperskog hica

Proučena Fatiha. Općina Ilidža

Piše: A. Na.

5.4.2022

Učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća delegacija Općine Ilidža predvođena predsjedavajućim Općinskog vijeća Ilidža Tarikom Stambolićem i njegovim zamjenicima, Samirom Avdićem i Redžom Lemezanom, obilježila je 30. godišnjicu od pogibije Hajrudina Klepe.

Osim delegacije Općine Ilidža, u organizaciji Udruženja boraca Bosnae Zelene beretke Ilidža delegacije, počast rahmetli Hajrudinu Klepi odali su rodbina, prijatelji, saborci i predstavnici boračkih udruženja, koji su položili su cvijeće i pručili Fatihe na mezarju u haremu džamije u Butmiru kao i na mjestu pogibije u Donjem Kotorcu.


Zelene beretke

Kao pripadnih Zelenih beretki Hajrudin Klepo se među prvima uključio u akciju izuzimanja oružja i MTS-a iz Krtelja, tadašnje baze Specijalne jedinice policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Bosne i Hercegovine.

Prilikom jednog od mnogobrojnih ulazaka u bazu, u pokušaju da osposobi transporter, Klepo je poginuo od snajperskog hica.


Završetak agresije

Inače, operacija izuzimanja oružja iz Krtelja u kojoj je poginuo Klepo, počela je nakon što je pokojni Emil Gavranović - Beban, Butmiranin i pripadnik Specijalne jedinice MUP-a RBiH, svojim komšijama proslijedio poruku "Krtelji su slobodni, ko prije curi njegova je".

Nažalost, ni Hajro ni Emil nisu dočekali završetak agresije na Bosnu i Hercegovinu u čijoj odbrani su dali svoje živote.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.