REAKCIJE

Marić za "Avaz": Predizborna kampanja uveliko počela, mi smo taoci politika

I ja sam začuđen zbog čega nema nastavka ove sjednice, ne znam zašto Kolegij Skupštine još nije zasjedao i odredio datum

Marić: Važni zakoni. Avaz

Piše: E. Ma.

23.6.2022

Prvi dio 52. redovne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo sa 61 tačkom dnevnog reda, održan je 29. aprila, a nakon sedam nastavaka, ova sjednica još nije završena.

Osmi nastavak sjednice još nije zakazan.

Zvonko Marić, šef Kluba SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo, i na ranijim sjednicama ukazivao je na lošu dinamiku rada i tempo, te da je pitanje kada će sjednica biti završena.

- I ja sam začuđen zbog čega nema nastavka ove sjednice. Ne znam zašto Kolegij Skupštine još nije zasjedao i odredio datum nastavka, jer ta sjednica traje dosta dugo. Ja ne vjerujem da ne postoji potreba da se raspravlja o nekim važnim zakonima koji su na čekanju, i to da Vlada možda nema nekih materijala za novu sjednicu. Ovako smo očigledno taoci nekih politika – kazao je Marić za portal „Avaz“.

Ukazao je da je predizborna kampanja uveliko počela.

- I ranije se dešavalo da se prekine s radom, očigledno je da su stranke fokusirane na predstojeće izbore. Mi ne možemo da radimo na adekvatan način, a plaće su svim zastupnicima redovne. Toliko je zastupničkih pitanja i inicijativa koje stoje na čekanju, da je nevjerovatno da imamo ovako lošu dinamiku rada – istakao je Marić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.