SKUPŠTINA KS

Marić: Ovdje se uvijek govori "Ako neko drugi dođe na vlast oni će srušiti bespravno izgrađene kuće"

Zvonko Marić je prilikom izglanja govorio o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, praštanju kamata za komunalne troškove građana i o različitim kriterijima za konkurisanje u školama

Zvonko Marić: Zašto se ne operacionalizira 60 miliona KM. SCREENSHOT

Piše: S. S.

6.7.2022

Na Skupštini Kantona Sarajeva trenutno se postavljaju zastupnička pitanja te podnose inicijative, a riječ je uzeo zastupnik Zvonko Marić (SBB).

- Razgovarao sam sa ministrom Hadžiahmetovićem za takozvano praštanje kamata za komunalne troškove građana Kantona Sarajevo. O tome se deklarativno priča jako puno, ali mislim da to spada u sferu obmana i manipulacija građana. Poznato je da kada vlada bude utužena moli ljude da im se oproste kamate, ali nema isti aršin da oprašta kamate građanima koji nisu bili u mogućnosti da plaćaju režijske troškove. Obećava se da će to biti. Koliko znam više od 60 miliona KM novaca je u tom segmentu. Zašto se to ne operacionalizira? Molim Vas Hadžiahmetoviću recite da li će se to desiti? I napominjem Vas da upravljačke strukture u javnim preduzećima ne funkcioniraju, jer ne razmatraju takve vrste zahtjeva građana. Molim Vas recite da li je ova Vlada opredjeljena da ovo uradi - rekao je Marić.

Ukazao je na još jedan problem, a to je legalizacija nelegalno izgrađenih objekata.

- I prethodna vlast je u 25 godina to obećavala, a građani su taoci takve vrste politike i ove Vlade. Volio bih da se ova Vlada izjasni kroz prihvatanje moje inicijative, koja se odnosi na legalizaciju. Uvijek se govori "Ako neko drugi dođe na vlast oni će srušiti te kuće" i građani su godinama taoci te politike.

Pitao je i ministricu obrazovanja kako je moguće da ne postoje isti kriteriji za konkurisanje na mjesto u školama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.