SJEĆANJA

U haremu Alipašine džamije obilježena sedma godišnjica smrti komandanta Adnana Solakovića

Komandant Solaković bio je svima nama primjer saborca, poruka je sa današnjeg obilježavanja

Ministar Osmanović sa prisutnima proučio Fatihu. VLADA KS

A. O.

9.11.2022

Uz prisustvo članova porodice, prijatelja, saboraca i predstavnika boračkih udruženja, danas je u haremu Alipašine džamije obilježena sedma godišnjica od smrti komandanta Drugog samostalnog bataljona Prvog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine Adnana Solakovića.

Ovim povodom, ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović položio je cvijeća, te odao počast komandantu Solakoviću.

Također su, ovom prilikom, evocirane uspomene na čovjeka, sportistu i velikog saborca.


Položeno cvijeće na mezarje. VLADA KS

- Komandant Solaković bio je svima nama primjer saborca, kojem su porodica i domovina bili svetinja. Danas se sjećamo njega i njegove borbe za našu slobodu i naglašavamo da ga nećemo zaboraviti. Kultura sjećanja najbitniji je segment našeg djelovanja, a datumi poput ovih tužnih su podsjetnik da nas je napustio istinski heroj - poruka je sa današnjeg obilježavanja još jedne tužne godišnjice.

Adnan Solaković rođen je 1954. godine u Sarajevu. Završio je Fakultet sporta i tjelesnog odgoja, gdje je i magistrirao. Bio je ratni komandant i pripadnik Udruženja boraca ''Zelene beretke'', gdje je bio izabran za predsjednika Skupštine. Penzionisan je s činom brigadira. Bio je ugledni ratni komandant, a za svoj rad i doprinos u odbrani BiH dobio je niz priznanja i odlikovanja, među kojima je i Srebreni štit Armije Republike Bosne i Hercegovine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.