ZASTUPNICA NIP-A

Danijela Kristić za „Avaz“: Trojka u Kantonu Sarajevo je sigurna, možemo formirati vlast

Još nismo govorili o imenima ko bi mogao biti premijer, a ko ministar u Vladi KS, rekla je Kristić

Kristić: Nama je bitno da kao trojka imamo 18 ruku. Facebook

3.2.2023

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Danijela Kristić (NiP) u izjavi za portal „Avaza“ rekla je da je trojka u Skupštini KS sigurna te da imaju 18 ruku što je dovoljno da formiraju vlast.

- Još nismo govorili o imenima ko bi mogao biti premijer, a ko ministar u Vladi KS. V.d. premijerka je imenovana 25. januara, tako da je rok mjesec da se imenuje novi premijer, a potom u roku od 30 dana mora i Vlada – rekla je Kristić.

Uskoro novi sastanak

Kaže da nije bilo sastanaka trojke što se tiče Kantona. Na posljednjem sastanku koji su imali, govorilo se o principima.

- Uskoro bi trebao biti novi sastanak. Trojka ima 18 ruku i možemo sami formirati vlast. Ne znam otkud SDA mogućnost da govori o ulasku u vlast u KS. Mi kao većina možemo formirati vlast – rekla je Kristić.

8. februara o budžetu

Kaže i da će se na narednoj sjednici Skupštine KS sve vidjeti, a koja je zakazana za 8. februar kada je planirano usvajanje nacrta budžeta za 2023. godinu.

- Nama je bitno da kao trojka imamo 18 ruku. Ni u jednom momentu nam nisu pokazali iz Stranke za BiH da nam nisu partneru u KS. Na današnjem Kolegiju smo normalno radili i sve je funkcionisalo. Nacrt budžeta je planiran za 8. februar i tada će se sve vidjeti – istakla je Kristić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.