KOORDINACIONI SASTANAK

Vlada u Sarajevu nezadovoljna eksproprijacijom na trasi Prve transverzale: Hrabrije koristiti zakonske mehanizme

Prva transverzala saobraćajnica koja je proglašena javnim interesom na nivou Kantona i općina, zbog čega i Općina Centar mora brže i odlučnije reagovati

Održan koordinacioni sastanak. Vlada KS

N. Aj. / Avaz.ba

23.7.2020

Mario Nenadić, premijer Kantona Sarajevo, i ministri saobraćaja i prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša Adi Kalem i Faruk Kapidžić poručili su kako nisu zadovoljni rješavanjem imovinskopravnih odnosa na trasiPrve transverzale te da se moraju puno hrabrije koristiti svi zakonski mehanizmi koje ova koordinacija preporučuje.

Pod operativnim vodstvom premijera KS Marija Nenadića danas je održan koordinacioni sastanak predstavnika nadležnih institucija Kantona, Grada i općina vezano za gradnju Prve transverzale.

Rečeno je da je nezadovoljstvo izraženo jer je Prva transverzala saobraćajnica koja je proglašena javnim interesom na nivou Kantona i općina, zbog čega i Općina Centar mora brže i odlučnije reagovati. 

Zatvoren javni poziv za izbor izvođača radova na dionici od Mašinske škole do ulice Braće Begića. Vlada KS

- Ovom prilikom ministar Kalem je informisao prisutne kako je zatvoren javni poziv za izbor izvođača radova na dionici od Mašinske škole do ulice Braće Begića, kao i da će nakon evaluacije, koja traje sedam dana, izvođač biti poznat - saopćeno je iz Vlade KS.

Rok za žalbu je 15 dana, što je preduvjet da počnu radovi na ovoj dionici, uključujući i kružni tok kod Američke ambasade.

Za naredni sastanak Operativnog tima Općina Centar će precizirati sve dionice za koje može odmah izdati građevinsku dozvolu te dati prioritet svim predmetima koji se tiču Prve transverzale, kako bi radovi počeli u roku, koje je ova koordinacija prethodno utvrdila i kako bi radovi počeli sredinom narednog mjeseca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.