SLAŽETE LI SE

Savjeti za uređenje enterijera: Ove tri boje ne kombinirajte s bijelom

Morate paziti da uskladite podtonove bijele i podtonove odabrane boje

Izbjegavajte stilizirati žarko crvene ili narandžaste s "čistom" bijelom. Facebook

E. Ag.

30.5.2024

Uprkos trendu tamnih boja, bijela je i dalje prisutna u uređenju doma, naročito za ljubitelje minimalizma i skandinavskog dizajna, a ako ništa drugo, onda su tu bijeli zidovi ili keramičke pločice.

Ako voliš bijelu boju u interijeru, onda trebate pripaziti kod kombiniranja bijele s drugim bojama, jer s ove tri nikako se ne slaže.

Prednosti bijele boje su očite: klasična je i „mirna“ – idealna za sve stilove uređenja enterijera. Bijela je također bezvremenska i čini sobu urednom i čistom. Ali, uz ovu neutralnu nijansu, suprotno vjerovanju da s bijelom ide sve, ne slaže se baš bilo koja druga boja…

Kako biste dobro kombinirali bijelu boju s drugim bojama, morate paziti da uskladite podtonove bijele i podtonove odabrane boje. Na taj način se svjetlo u prostoriji idealno koristi i jednostavno nadopunjuje izborom boja. Naprimjer, topli bijeli tonovi stvaraju primamljivu, nježnu atmosferu, zbog čega se ne slažu s hladnim plavim tonovima. Hladna bijela, s druge strane, izvrsno se slaže s modernom, hladnom plavom, na primjer. Međutim, postoje tri boje koje nikako ne smiješ kombinirati s bijelom…

Crvena

Kombinacija bijele i toplih, jakih boja poput crvene se čini previše kontrastnom. Stoga izbjegavajte stilizirati žarko crvene ili narandžaste s "čistom" bijelom. Jako voliš crveno? Onda biste trebali odabrati krem tonove ili prljavo bijele boje. Suptilnije boje savršeno nadopunjuju žarko crvenu i čine prostoriju skladnijom.

Neonske boje

Slično crvenoj, neonske boje brzo postaju svijetle u kombinaciji s bijelom. To je se naročito vidi kada se neonske boje koriste na velikim površinama, naprimjer kao boja za zidove ili kao tepih. Bolje je koristiti neonske boje kao akcente. Neonsko žuta vaza ovdje, neonski zeleni jastuk tamo i imat ćeš dobro uređenu sobu s uzbudljivim akcentima.

Crna

Ovdje se mišljenja razlikuju. Uostalom, crno-bijelo je ultimativna kombinacija boja. Međutim, u zatvorenom prostoru to može brzo postati opresivno. Bolje su tamnoplava ili siva umjesto crne. To stvara mnogo glađe prijelaze.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.